utorok, júla 15, 2008

Anti-semitizmus

Arnold Kennedy

Poukazuje sa na to, že rezolúcie OSN majú efekt zmeny rasy na akúkoľvek skupinu s etnickou vierou, náboženstvom, spoločnými zvykmi, takže v tomto kontexte multi-rasoví Židia môžu dnes tvrdiť, že sú etnickou skupinou. „Anti-semitizmus“ dnes odkazuje na čokoľvek v protiklade voči konceptu tejto „židovskej“ etnickej skupiny. Anti-semitizmus nie je v žiadnom prípade to, čo je prezentované. Výraz „anti-semitizmus“ sa prvýkrát objavil v roku 1880, podľa tvrdenia Encyclopedie Judaica z roku 1901, zv. 1, s. 641. Je to výraz, ktorý bol stvorený sionizmom, podľa tvrdenia moderného židovského odborníka, ktorý uvádza: „Židia sa v 19. storočí začali označovať za Hebrejov a Izraelitov v roku 1860. To sa časovo zhoduje s krikom o anti-semitizme.“ - [Ency. Jud.1971, zv. 10, s. 23].
The New Zealand Jewish Chronicle zo septembra 1995 na strane 15 cituje historika Roberta Wistricha, ktorý uvádza: „Datuje sa do roku 1879, ako výmysel nemeckého žurnalistu a spistovateľa, ktorý chcel zdôrazniť, že anti-semitizmus nebol podobný tradičnej náboženskej nenávisti voči Židom, a preto vytvoril frázu, ktorá mala rasový podtón.“
Výraz „anti-semitizmus“ sa podľa The Jewish Encyclopedia z roku 1901 prvýkrát objavil v tlači v roku 1880 (zv. 1, s. 641). Tí, ktorí sa vydávajú za Izraelitov či Semitov, „ale nie sú nimi“ (Zjavenie 2:9), tento výraz používajú ako kamufláž. Títo sú známi a identifikovaní ako dnešné medzinárodné Židovstvo, a sami sa hlásia k svojmu edómskemu pôvodu, ako už bolo ukázané.
Byť anti-semitský znamená byť proti potomkom Sema, Noachovho syna. Biblickí Izrael sú Semiti. Historicky a biblicky, existujú ľudia známi ako „Židia“, ktorí nie sú Semitmi, a niektorí z týchto pochádzajú z ostatných Noachových synov, Jafeta a Chama. Nie sú Izraelitmi, ale nie sú ani Semitmi.
Dnes títo ľudia pretláčajú svetovládu, ako zvyčajne, skrze socialistickú platformu:

Jewish Encyclopaedia, zv. 11, s. 418: „Židia boli od jeho počiatku významne identifikovaní s moderným socialistickým hnutím.“

Taktiež nachádzame dôkazy o komunistickom ideále opätovne sa derúcom na povrch v rezolúciách OSN. Nedlho po komunistickej revolúcii v Rusku The Jewish Chronicle, 4. apríla 1919 uviedla

„Je faktom, že ideály boľševizmu sa v mnohých podoch zhodujú s najlepšími ideálmi judaizmu.“

The Encyclopedia Judaica [1971], zv. 16, s. 1032 uvádza:

„Moderný termín „sionizmus“ sa prvýkrát objavil v 19. storočí...ako založenie organizácie.“

Komunizmus sa snaží eliminovať akúkoľvek opozíciu voči svojej kontrole a cieľom a podobnú prax nachádzame v činnosti i dnes, namierenú voči tým, ktorí stoja v opozícii voči rezolúciám OSN. Komunizmus, sionizmus a OSN majú dominantný „židovský“ obsah. Zanedlho budeme počuť oveľa viac kriku o anti-semitizme namierený voči tým, ktorí oponujú Edomu v jeho vyhladzovacej vojne proti biblickému Izraelu a kresťanstvu.

NEIZRAELSKÍ „ŽIDIA“

Existuje mnoho Židov rôzneho rasového pôvodu.

1. AŠKENÁZSKI ŽIDIA

Niektorí hlásajú spojenie medzi Edomom a Chazarmi, no okrem toho existuje viac ako jedna identita, nazývajúca sa „Židia“, no ani jedna z nich nemá národ na pomenovanie „Izrael“. Ohľadom aškenázskych Židov, ktorí rozprávajú jazykom jidiš, väčšina slovníkov a encyklopédií definuje Aškenazim slovami ako „podľa Aškenaza, druhého syna Gomera.“ To potvrdzuje Písmo ohľadom Noachových synov [Sema, Jafeta a Cham] a ich potomkov:

Genesis 10: 1-3: „...synovia Jafeta, Gomer..., ....synovia Gomera, Aškenaz.“

Samotní Chazari sa hlásili k pôvodu od Jafeta, a z ich prijatia judaizmu začali byť známi ako Židia. Nepochádzali však od Sema, a preto nie sú pôvodom Semiti. Vzťahovať výraz „anti-semitizmus“ na Židov tohto pôvodu je nezmysel a časť veľkého klamstva! Východoeurópski Židia tohto pôvodu nemajú žiadne puto s Izraelom. Anti-semitizmus sa ich nemôže týkať! Títo ľudia predstavujú väčšinu obyvateľstva štátu Izrael.

2. SEFARDSKÍ ŽIDIA

The American People’s Encyclopaedia [1925] naznačuje, že títo pochádzajú z Edomčanov, ktorí boli vyhnaní z Palestíny Títom v roku 70 A.D. Odtiaľ sa rozšírili do severnej Afriky a Španielska, konvertujúc berberské kmene a iných na judaizmus. K sefardským židom patrili i kardináli či pápeži. Nemajú žiadnu jednoduchú krvnú líniu, keďže Edomčania sa miešali so Sýrčanmi, Kanaančanmi, Féničanmi a obyvateľmi severnej Afriky.

3. ŽIDOVSKÁ ZMES SEFARDIM / AŠKENAZIM

Je nemožné určiť stupeň sobášenia sa medzi týmito dvoma neizraelskými skupinami, ale evidencia naznačuje, že šlo o bežnú prax.

4. ETIÓPSKI POTOMKOVIA CHAMA

[Falašovia]. Tí sú známi ako „Židia“ kvôli prijatiu judaizmu. The Encyclopaedia Judaica uvádza: „História Falašov hovorí o ich chamitskom pôvode.“

5. BABYLONSKÍ ŽIDIA

V dobe Mordechaja a Ester, mnohí, ktorí zjavne nepochádzali z Júdu, začali praktizovať judaizmus - „A mnoho ľudí tej krajiny sa stalo Židmi.“ - [Ester 8:17].

6. PROZELYTI NA JUDAIZMUS

To sú ľudia mimo semitského pôvodu, známi ako Židia kvôli náboženskému duchu a viere. Aby toho zmätku nebolo málo, máme Arabov, ktorí pochádzajú zo Semovej línie skrze Abraháma. Byť anti-arabský znamená byť rovnako tak anti-semitský
Každý, kto chce nazývať túto zmes „Izraelom“, nehovorí o pravom Izraeli Božom, ako je definovaný v Biblii. Ak máme iný Izrael, máme potom i iné evanjelium. Často sa ponúka argument, v ktorom sa tvrdí, že Arabi už nie sú Semiti kvôli rasovej prímesi. No tí istí ľudia tvrdia, že Židia takéhoto rasového zloženia sú jednou rasou, hoci to nie je pravda. Títo ľudia si želajú, aby oboje bolo pravdou.
Teritoriálny výraz “Ioudaios” sa nesprávne akceptuje ako rasový výraz “Ioudas”, keď čítanie Novej Zmluvy je koreňom k pochopeniu problému. Použitie teritoriálneho výrazu nie je meradlom rasy, aj keď pár pravých Izraelitov sa medzi prozelytmi na judaizmus v Judei nachádzalo.

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

zas tu pise ten hlupak same sprostosti, tusim mu zo senility dost preskakuje, zidia nikdy na judaizmus nikoho nekonvertovali