utorok, mája 29, 2007

Obchodujte, kým neprídem

Dr. Wesley A. Swift

Jednou z našich dnešných veľkých zodpovedností ako kresťanov je nasledovať inštrukcie nášho Boha, obzvlášť vo vzťahu k našej povinnosti ako členov Jeho Cirkvi a občanov vo vznešených národoch Jeho Kráľovstva. Príliš často dnešné duchovenstvo hovorí, že kresťan nemá žiadnu zodpovednosť – politickú či spoločenskú – voči spoločnosti, ktorej je časťou. Tvrdia, že by sa kresťan nemal zapájať do politiky, a že jeho jedinou zodpovednosťou je veriť tomu, čo je v Biblii, prijať ponúkanú spásu, ktorú ponúka cirkev a byť pripravený ísť po smrti do neba.

Nuž, priatelia, toto je veľmi vzdialené učeniu Písem. Toto nie je Dobré posolstvo o Kráľovstve, ktoré hlásal Ježiš, ani inštrukcie, ktoré dal svojim učeníkom. V podobenstve v 19. kapitole Lukáša nám Ježiš hovorí o istom mužovi, ktorý odchádzal do vzdialenej krajiny a o dal svojim sluhom peniaze, povediac im „Obchodujte, kým neprídem.“ To je podobenstvo o Kristovi vo svojom Kráľovstve, je to inštrukcia, ktorú dal tým, ktorí predstavujú Jeho Kráľovstvo.

Mnohí sa mýlia ohľadne toho, čo Božie Kráľovstvo predstavuje. Kráľovstvo Božie pozostáva presne z toho, čo má – z ľudí. Je vytvorené z národov – veľkého národa a spoločenstva národov.

Dynastia Božieho Kráľovstva pochádza z adamickej rasy, skrze Seta, cez Abraháma, a Boh znovupotvrdzuje svoju Zmluvu s Abrahámom, keď mu hovorí, že mu bude Bohom, jemu a jeho potomstvu, po všetky pokolenia. Všímame si, že Božím požehnaním Abrahámovi, že bude veľkým národom a z neho bude pochádzať spoločenstvo národov (35. kapitola Genesis). Všímame si, že proroctvo dané Bohom potomstvu adamickej rasy, ktoré pochádza skrze Abraháma až do doby Krista a zreteľne až do našej doby, je proroctvom o večnom Kráľovstve, ktoré povstane na zemi a nakoniec prinesie Spravodlivosť Božiu a Zákony Božie a Božia vláda budú sústredené v adamickej rase.

Výraz Adam znamená „človek“. Výraz „enoš“ (v Preklade kráľa Jakuba nesprávne prekladaný ako „človek“) predstavuje bytosti alebo ľudí úplne odlišných od adamickej rasy. Potomkovia adamickej rasy majú Dych Boží a Život Boží. Sú deťmi Jeho Ducha, duchovne zrodené v nebesiach, a teraz splodení na zemi ako potomstvo Najvyššieho. Týmto médiom Boh zamýšľa priviesť na svet svoje Kráľovstvo. Stará a Nová Zmluva sú napísané pre adamickú rasu, sú napísané pre ľud, ktorý predstavuje Božie Kráľovstvo.

Božím zámerom bolo nielen dať zemi pokyny, ale Jeho potomkovia mali učiť ľud, mali zaviesť správu Božieho Zákona; mali zaviesť Jeho Kráľovstvo do reality. Už pred ich príchodom bolo v nebesiach prorokované, že porušenie Božského Zákona na našu rasu privedie prestúpenie. No milosťou Božou, dá každý národ a všetok ľud do súladu s jeho Vôľou podľa večného programu Jeho spásy (najprv pre jeho ľud a potom, skrze nich, do všetkých končín zeme). K tomu však nie vždy prichádza pohotovým prijatím Pravdy. V mnohých prípadoch sily zla využívajú rasy zeme, aby tieto viedli boj proti Domu Božiemu na temi, proti deťom Ducha vo fyzických telách. Biblia vyučuje nadradenosť bielej rasy ako detí Najvyššieho Boha (zoslané z nebies na zem, aby vybudovali Jeho Kráľovstvo) a Stará Zmluva zaznamenáva mnoho vojen, ktoré viedli proti silám temnoty snažiacim sa Jeho Kráľovstvo zničiť.

Počas celej našej histórie vidíme, že Boh sa zapodieva svojím ľudom. Zjavuje sa patriarchom, Dáva im príkazy, povoláva Dom Boží skrze Dom Abrahámov, aby pokračoval v napĺňaní svojho osudu. Zmluvy, ktoré Boh uzavrel, sú bezpodmienečné zmluvy, ktoré sa nedajú odsunúť nabok alebo zničiť..

V Starej Zmluve čítame príbeh Božích zmluv s Jeho ľudom, a o ochrane tohto ľudu, o rozvoji ich dejín.

V Novej Zmluve nachádzame pokračovanie Božích zmlúv s tým istým ľudom, s ktorým uzatvoril zmluvy v Starej Zmluve. Všimnime si že vo svojej službe hovorí: „Nebol som poslaný k nikomu, iba k stratenej ovci domu Izraelovho.“ Potom sa otočil k Židom na prahu Šalamúnovom a riekol: „Vy neveríte, lebo nie ste moje ovce.“

Keď rozprával o svojich deťoch, rozprával, že patria Otcovi v nebesiach a Jemu v tele na zemi.. He said "Tvoji boli v nebesiach, a sú na zemi, no nie sú z tohto sveta, rovnako ako ja nie som z tohto sveta.“

Mnohí si myslia, že Kráľovstvo Božie predstavuje Cirkev. Cirkev je však duchovným centrom Božieho Kráľovstva, predstavuje osvietené deti Božie, ktoré majú zodpovednosť prehlasovať „Tak povedal Všemohúci Boh“ a byť prorokmi Božími uprostred rasy, ktorá je jeho potomstvom, v národoch, ktoré mu patria.

Podľa názoru mnohých niet rozdielu medzi ľudom Božej domácnosti a inými rasami. Faktom je, že v národoch Božieho Kráľovstva existujú takí, ktorí si sú duchovne vedomí toho, kto predstavuje Jeho Cirkev, duchovné centrom Jeho Kráľovstva. Ich intelekt bol oživený v ich vedomí, ich mysle boli obnovené a vo svojich životoch poznajú regeneráciu Božieho Ducha.

My, ktorí pozdvihujeme Cirkev Božiu, máme obrovskú zodpovednosť. Musíme svedčiť v národe, ale taktiež zo všetkých síl stáť proti silám zla. Nemáme len viesť nejaký čistý život a pripravovať sa opustiť tento svet čo najskôr. Neboli sme tu umiestnení, aby sme odtiaľ odchádzali, boli sme tu, aby sme to to spravovali. Keď Ježiš povedal „Obchodujte, kým neprídem“, mal na mysli odpor voči silám zla a vykonávanie toho, čo by konal On, ak by tu bol!

Písma nám mnohokrát hovoria, čo by činil Kristus, ak by sa vrátil. Je nám dané uistenie, že sa nakoniec vráti v hodine najväčšej núdze, ale medzičasom očakáva, že budeme „obchodovať, kým neprídem“.

Ranná Cirkev o tejto skutočnosti debatovala v rôznych témach. V našej dobe veľkolepý a duchovný chór hlása: „Držte pevnosť, pretože prichádzam, Ježiš dáva signál. Zamávajte k nebesám, milosťou Božou ju udržíme!“

Keď rozprávame o udržaní pevnosti, nehovoríme o pacifizme. Hovoríme o vojenskej obrane a nakoniec, ak mám Kráľovstvo Božie dosiahnuť svoj cieľ, MUSÍ zmeniť túto obranu na útok.

Musíme viesť do útoku proti silám temnoty. Musíme zlomiť sily zla a čarodejníkov akéhokoľvek druhu. Musíme zvrhnúť kráľovstvá modiel. Musíme pozdvihnúť štandardy Spravodlivosti a Pravdy.

Dokiaľ ľud zeme nie je oslobodený od židovských bosoráckych lekárov a pohanských modloslužobníkov, agnostikov, anti-kresťanských síl, neustále bude zotročovaní samotným počtom týchto síl temnôt.

Kráľovstvo Všemohúceho Boha nakoniec zvíťazí. Žalm 2 je zmluvou, ktorá patrí ľudu Božiemu a Jeho dedičstvu. Najvyšší hovorí, že nám dá pohanov ako dedičstvo a do vlastníctva tie najvzdialenejšie časti zeme. Týmto má na mysli to, že národy tohto sveta sa stanú národmi nášho Boha, že Ho nakoniec uznajú – od mora k moru a od pólu k pólu. To však nie je akceptovateľný program pre Židov, tým, ktorí chcú každému venovať právo byť zlí, pokiaľ zlí chcú byť. Židovskou stratégiou je – nech zlí sú zlí, nech spravodliví sú spravodliví, nech niektorých mučia a niektorí majú prospech..

No Božie Kráľovstvo týmto spôsobom nefunguje. Prísľubom je, že zvíťazí, a každé koleno pokľakne a každý jazyk bude hlásať, že On je Boh – a to je jeden z veľkých prísľubov Písem.

V našej dobe máme vojnu. Nepriatelia Božieho Kráľovstva, nepriatelia Ježiša Krista, vymysleli politickú psychológiu. Karl Marx, syn rabína, napísal Komunistický manifest, ktorého cieľom bolo stvoriť politiku socializmu, sociologickú a ekonomickú schému revolúcie.

Tí, ktorí sú nepriateľmi Krista, túto revolúciu financujú. Zmocnili sa Ruska a vytvorili Sovietsky Zväz. V jeho rannom období Židmi vedená komunistická (boľševická) revolúcia odsúdila milióny bielych kresťanov v Rusku na otroctvo a mnohé milióny zavraždila.

Komunizmus zavraždil viac kresťanov než akýkoľvek iný systém na zemi. Tu v Spojených štátoch sledujeme piatu kolónu svetového komunizmu snažiacu sa nás pokoriť. Židia a iní neprispôsobiví cudzinci prinášajúci učenia zla prichádzali do Spojených štátov a dostávali sa do dôležitých pozícií, používajú moc svojej medzinárodnej penaženky na kupovanie si vplyvu. Títo cudzinci sa dostávajú do našich škôl, uzurpujúc si učiteľské posty a hlásajúc akademickú slobodu na debatovanie o doktrínach zla. Takto do myslí našej mládeže vkladajú celkovú schému revolúcie. Vysmievajú sa veciam, ktoré sú správne a nerešpektujú princípy Božieho Kráľovstva. Je ich mnoho, prevažne Židov a ich prozelytov.

Jednou z najpoprednejších zodpovedností kresťanskej Cirkvi je vzoprieť sa takýmto ľuďom. Musíme prehovoriť a konať, aby sme našu mládež ochránili.

Musíme prejsť do proti-ofenzívy a zaútočiť!

Pamätajme si: „Obchodujte, kým neprídem“. Keď bol Ježiš na zemi, viedol neúnavnú vojnu proti silám zla. Z chrámu vyhnal zmenárnikov a povedal: „Z domu môjho Otca ste spravili brloh zlodejov a vrahov.“ Povolal nás, aby sme z vykorisťovateľských pozícií vyhnali tých, ktorí chcú zničiť ľudstvo. Povolal nás, aby sme oslobodili našu kresťanskú civilizáciu! Nuž, niekto môže povedať, že to je spoločenské evanjelium, ktoré nie je evanjeliom o spáse. TOTO JE DOBRÉ POSOLSTVO, KTORÉ BOH OD NÁS CHCE, ABY SME PRAKTIZOVALI – ABY SME ZACHRÁNILI NÁŠ ĽUD PRED OSÍDLAMI, KTORÉ NA NÁS CHYSTAJÚ SILY ZLA.

Nemôžete pridať nič k pomazaniu Krista, nemôžete z neho nič ubrať.

Dal nám večný Život a nikdy nezahynieme. Ľud kresťanskej civilizácie by mal automaticky akceptovať princíp Kristovho pomazania, ale to nás NEZBAVUJE povinnosti spravovať zem.

Každý militantný kresťan by sa mal zaujímať o politické záležitosti v našich národoch. Mali by sme sa zaujímať o vzdelávací systém, mali by sme sa zaujímať o každú fázu amerického života.

Keď zvážime tieto situácie, nehovoríme o Cirkvi, ktorá sa zbavuje zodpovednosti.

Apoštol Pavol povedal, že Cirkev je nielen pre apoštolstvo a proroctvo, či pre rôzne dary a skutky Ducha, ale taktiež je pre vládu. Tí, ktorých sa zaujímajú o záležitosti Božie a ktorí žijú podľa Jeho Zákona uznávajú, že schéma anglo-saského anglického a amerického práva bola založená na Božom Zákone. Väčšina ľudí v týchto Spojených štátoch sú bieli a kresťania a veľká väčšina nášho ľudu verí v etiku, morálku a Božie zákony. Voľme teda bielych ľudí, ktorí poznajú svoju identitu a sú odhodlaní stáť proti silám temnoty, a pamätajme si, že Kristovými pokynmi bolo, aby sme sa zaoberali týmito záležitosťamia a „obchodovali, kým neprídem“. Nie je problém dostať sa späť do nebies, z ktorých sme prišli. Jednou z najdôležitešjích vecí, ktorú môžeme učiniť, je žiť pre víťazstvo v Kráľovstve. VYČISŤME AMERIKU!

Žiadne komentáre: