štvrtok, júna 21, 2007

Jahveh prikazuje rasovú segregáciu

Bertrand L. Comparet

V Biblii nás Jahveh opakovane varuje pred akýmkoľvek miešaním rás, a predovšetkým pred rasovo zmiešaným manželstvom. Niečo z toho bolo prehliadnuté kvôli nedokonalému prekladu z hebrejského a gréckeho jazyka, v ktorých bola Biblia napísaná. Preskúmajme niektoré z týchto pasáží, starostlivo si všímajúc presný význam slov použitých v pôvodných jazykoch.

Od samého počiatku je zdôraznené prikázanie nedovoliť rasové miešanie. Napríklad:

Exodus 33:16: „...takže ja a tvoj ľud sme odlišní od každého iného ľudu, ktorý je na povrchu zeme?“

Leviticus 20:24: „Ja som Jahveh, váš Boh, ktorý vás oddelil od národov.“

Jozua 23:12-13: „Ale ak sa odvrátite a budete lipnúť na tom, čo zostáva z tých národov, tých, ktoré s vami zostávajú, a spriaznite sa s nimi sobášmi a budete vchádzať medzi nich a oni medzi vás, určite spoznáte, že Jahveh, váš Boh, nebude ďalej kvôli vám zbavovať tie národy vlastníctva, a stanú sa vám pascou a úkladom a metlou na našich bokoch a tŕním vo vašich očiach, dokiaľ nevyhyniete z tejto dobre zeme, ktorú vám dal Jahveh, váš Boh.“

Deuteronomium 7:3: „A nespriazniš sa s nimi sobášom. Svoju dcéru nedáš jeho synovi a jeho dcéru nevezmeš pre svojho syna.“

V Biblii je podaných mnoho varovaní nesobášiť sa s cudzincom. Hebrejské slová prekladané ako „cudzinec“ v týchto veršoch sú výrazy zuwr, nekar a nokri; každé z nich predstavuje osobu inej rasy od našej. Jestvujú ďalšie hebrejské slová, ger a toshab, označujúce osoby, ktoré sú cudzincami iba vo význame politickom, nie rasovom. Varovanie proti rasovému miešaniu je vždy proti cudzincom, ktorí sú zuwr, nekar či nokri. Príslovia 23:27 nám napríklad hovoria: „Lebo prostitútka je hlbokou jamou, a cudzinka (zuwr) je úzkou studňou.“

Dôvod na varovanie je jasný – rasové miešanie je najhoršou formou genocídy. Ak zabijete 99 percent rasy, no ponecháte zvyšné 1 percento čisté, postupom času rasu obnovia. No keď ich rasovo zmiešate, zničili ste rasu naveky. Akonáhle zmiešaná s čiernymi či žltými rasami, biela rasa bude úplne a navždy zničené, preto to Jahveh zakázal. Nasledujúce verše ilustrujú túto pointu:

Žalm 144:11-12: „Uvoľni ma a osloboď ma z ruky cudzincov (nekar), ktorých ústa hovorili, čo nie je pravdivé, a ktorých pravica je pravicou falše, ktorí [hovoria]: Naši synovia sú ako rastlinky vyrastené vo svojej mladosti, naše dcéry ako nárožia vyrezávané v palácovom štýle.“

Jeremiáš 2:21,25: „A ja som ťa zasadil ako vyberaný červený vinič, všetko z pravého semena. Ako si sa teda premenila voči mne na zvrhlé (zuwr) odnože cudzokrajného viniča?Zdŕžaj svoju nohu, aby (nebola) bosá, a svoje hrdlo od smädu. Ale povedala si: Je to beznádejné! Nie zamilovala som sa však do cudzích (zuwr) a za nimi budem chodiť.“

Hozeáš 5:6-7: „So svojím drobným stádom sa vydali hľadať Jahveho, ale nemohli (Ho) nájsť. Odtiahol od nich. Aj s Jahvem zaobchádzali zradne, veď sa stali otcom cudzích (zuwr) synov.“ Noach bol zachránený, pretože bol čistej krvi, kým tí, ktorí ho obklopovali, boli rasovo miešaní. Genesis 6:2,4-5 zaznamenáva zakázané miešanie rás a jeho nešťastné následky. Noah bol iný prípad – poslúchal Jahveho zákony proti miešaniu rás.

Genesis 6:9: „Noach bol spravodlivý muž. Prejavil sa medzi svojimi súčasníkmi ako bezchybný (taw-meem, bez kazu)." Preto boli Noach a jeho rodina zachránení, zatiaľčo miešanci boli vyhladení. Rasové miešanie je hriechom, pre ktorý boli zničené Sodoma a Gomora!

Jude 7: „Tak podobne sú [nám] predložené ako [varovný] príklad Sodoma a Gomora a mestá okolo nich, lebo podstúpili sudcovský trest večného ohňa.“

Tí ktorí sa snažia nanútiť integráciu v školách a cirkvách začínajú priznávať, že ich skutočným zámerom sú rasovo zmiešané manželstvá. Dokonca oklamali istých dobre zmýšľajúcich, no bezohľadných duchovných, aby im v tom pomáhali. Aj bez rasovo zmiešaného manželstva, samotné umožnenie vstupu černochovi do bielych kostolov je neposlušnosťou voči Jahvemu. Vravíte, že ste to vo vašej Biblii nepostrehli? To kvôli tomu, že to skrýva nesprávny preklad. Niet pochýb, že ste boli zmätení pri čítaní nasledujúcej pasáže v Deuteronomium 23:2: „Žiaden nemanželský syn nesmie vojsť do Jahveho zboru. Až do desiateho pokolenia nesmie nikto od neho vojsť do Jahveho zboru.“

Čudovali ste sa, pretože mimomanželské dieťa nie je zodpovedné za hriechy svojich rodičov. Prečo by sa tento trest mal vzťahovať na desať generácií, keď tieto by mohli byť legitímne?

Hebrejský výraz nesprávne preložený ako „bastard“ (pankhart) je výraz mamzer. Jeho význam je zmes, kríženec či miešanec. Nemá nič spoločné s tým, či rodičia dieťaťa boli zosobášení, ale odkazuje na zakázané miešanie rás. Preto sa trest vzťahuje na desať generácií, to dokazuje, ako vážne berie Jahve tento hriech. Je pravdou, že dieťa-mulat nemôže niesť hriechy za svojich rodičov, ale stále je mulat. Prvé pokolenie budú poloviční miešanci, druhé pokolenie bude mať prinajmenšom štvrtinu černošskej krvi. Tretia generácia prinajmenšom 1/8, štvrtá 1/16 atď. V desiatom pokolení podiel černošskej krvi môže byť asi 1:1024, no Jahveh hovorí, že i to je príliš veľa, aby mu bolo umožnené vstúpiť do Jahveho kongregácie.

Ak pripúšťate, že vaša cirkev nie je hodná nazývať sa Jahveho kongregáciou, možno vás toto nezaujíma. No ak vaša cirkev je, alebo sa snaží byť, Jahveho kongregáciou, nemali by ste sa radšej pridržiavať Jahveho prikázania, ktoré sa tejto témy týka? Upozornite na to vášho duchovného.

Nešťastné deti takýchto manželstiev nie sú vinníkmi, tento hriech je hriechom ich rodičov. Faktom však je, že to nemení nič na tom, že sú čo sú. Skúsenosti tisícov rokov demonštrovali, že tmavé rasy nemajú to, čo tvorí vysokú civilizáciu bieleho človeka. Nikdy túto civilizáciu vo svojich vlastných krajinách nemali a tu ju majú iba preto, že sme tak učinili my, biela väčšina.

Zmiešaný druh je taký istý, nemajú správnu mieru, ktorú Jahveh tak starostlivo implantoval do bielej rasy, aby táto vykonávala isté úlohy, ktoré im ustanovil. Poznanie, že Jahveh učinil rasy odlišnými nevyvodzuje pre žiadnu z nich nenávisť či pohŕdanie. Rozdielnosť má svoj zámer, ktorý musí byť rešpektovaný. Neočakávam, že mačka bude spievať ako kanárik, ani to, že kanárik bude chytať myši v kuchyni. Ak pôjdem na lov jarabíc, neočakávam, že mi kôň nájde jarabicu, a taktiež nebudem sedlať a jazdiť na najlepšom loveckom psovi na svete. Všetci rodinní miláčikovia sú rovnako milovaní a nie je nimi opovrhované preto, že nemôžu konať to, čo niektoré iné. Každé má svoj zmysel.a snažiť sa miešať ich dokopy im môže iba uškodiť.

Jestvuje mnoho ľudí, pre ktorých sú tieto fakty nové. Je taktiež mnoho tých, ktorí sa naučili lekcie zla, že porušovaním týchto Jahveho zákonov môžete získať viac peňazí či politickej popularity, než ich dodržiavaním.

Niektorí z vás nemusia byť radi, keď sa im tieto veci pripomínajú, ale pamätajte si, ja som Bibliu nenapísal, napísal ju Jahveh prostredníctvom svojich prorokov. Jeho prikázania sú vždy správne. Pre naše vlastné dobro, pre samotné prežitie našej bielej rasy na zemi, a aby sme mohli pozrieť Jahvemu do tváre s lepším svedomím, radšej tieto Jahveho zákony dodržujme.

Žiadne komentáre: