štvrtok, júna 21, 2007

Prečo sa bezbožným darí

Dr. Wesley A. Swift

Ľudia sa často pýtajú: „Prečo sa darí bezbožným?" Prorok Jeremiáš si kládol rovnakú otázku.

Pre deti Božieho Kráľovstva sa odpoveď na túto otázku nachádza v Žalme 37: „Nerozpaľuj sa kvôli zločincom. Nezáviď tým, ktorí konajú nespravodlivosť. Veď uschnú ako tráva, a ako mladá zelená tráva zvädnú." Pokyny teda sú: „Dôveruj Jahvemu a konaj dobro; bývaj na zemi a počínaj si s vernosťou. Maj tiež najväčšie potešenie v Jahvem, a on ti dá, čo si žiada tvoje srdce."

Viete, ohľadom tých, ktorí konajú zlo, existuje dôležitý faktor. V mnohých prípadoch v Žalme 37 slová „nespravodliví" a „konajúci zlo" identifikujú skupinu ľudí, ktorí sú v nepriateľstve voči Bohu, ktorí proti nemu, Bohu, broja, ako Amalekove deti a ďalšie sily, ktoré neustále bojujú proti ľudu Izraela, ktorý nenávidia, pretože je spravodlivý a verný jednému jedinému Bohu.

Na našu ochranu pred tými, ktorí sú klasifikovaní ako nespravodliví a bezbožní, nám bolo dané množstvo inštrukcií. Ježiš týchto nespravodlivých identifikoval, povediac: „Vy ste zo svojho otca, Diabla, a chcete konať žiadosti svojho otca. Ten bol vrahom, keď začal, a nestál pevne v pravde, lebo niet v ňom pravdy. Keď hovorí lož, hovorí podľa vlastného sklonu, lebo je luhár a otec (lži)." (Ján 8:44) Kristu povedal, že budú ako ich otec. Jestvujú preto istí ľudia, ktorí majú vrodené, že budú nespravodliví a bezbožní. Nespravodlivosť a bezbožnosť je porušením Božieho Zákona a vykonávaním činnosti diametrálne opačnej voči jedinému a právému Bohu. Často je priebeh nespravodlivosti ľstivý a pre deti Kráľovstva môže byť trochu obtiažne ho rozpoznať. No ohľadom ich povahy nám boli dané rady.

Keď Kristus hovoril k svojim učeníkom, varoval ich pred falošnými prorokmi a ľuďmi, ktorí ich budú vydávať súdom. Keď množstvá ľudí prichádzali, aby si Ho vypočuli, varoval svojich učeníkov (ako v Lukášovi 12:1): „Majte sa na pozore pred kvasom farizejov, ktorým je pokrytectvo." To je varovanie taktiež pre nás v dnešnej dobe. Môžeme činiť menej, než mať sa na pozore? Je takmer nemožné, aby ľudia v určitých náboženských systémoch neboli bezbožní v tom, že vykonávajú operácie svojej náboženskej aktivity, ktorá je satanská. Stoja proti zákonom jediného a pravého Boha. Neexistuje množstvo bohov; v celom vesmíre existuje IBA JEDEN, ktorým je Pravý a Živý Boh. Ten hovorí: „Okrem mňa niet iného jediného a večného Boha." Existujú padlí anjeli, označovaní ako démoni a diabli. Tieto sily temnôt nepretržite hlásajú, že majú autoritu a právo rešpektu ľudí, ale je tomu tak? Aké sú kritériá? Takmer všetci falošní bohovia sú bohmi teroru, deštrukcie a veľkého zla.

Štandard je rýchlo rozoznateľný. Pohanské filozófie sú, zdá sa, zabalené do nemorálnosti a korupcie, nemajú žiadnu etiku a morálku, ktorá by bola podporovaná pravou vierou a náboženstvom. Niet v nich taktiež žiadnej výnimočnej demonštrácie inšpirácie a vízie pravého náboženstva. V celom Písme nachádzame, že v Zákone, danom Izraelu – v Božích inštrukciách ľudu Jeho domácnosti – existujú regulácie, ktoré ovládajú každú fázu života. Pokrývajú ekonomiku a pokrývajú morálnu a sociálnu zodpovednosť, ktorá ovláda postoj jednotlivca voči Bohu a voči uctievaniu v rámci spoločnosti. Existujú zákony, vzťahujúce sa na poľnohospodárstvo, sadenie semien, žatvu na poli a všetky správne vzťahy ľudí v normálnom procese prežitia.

Oveľa viac než toto, tieto zákony sú vybudované na Inšpirácii, Múdrosti, Znalosti a Vševedomosti a dnes zisťujeme, že moderná veda musí podporovať fakt, že Zákon Boží je správny a dobrý, či ide o oblasť zdravia, matematiky alebo ekonomiky.

Ďalšie varovanie, ktoré je veľmi dôležité – nemáme sa spolčovať s istými zlými a bezbožnými ľuďmi. Tieto rasy sú v diametricky opačnom vzťahu voči nášmu Bohu, a Písmo nám hovorí, aby sme sa nesnažili ich asimilovať! Nemáme sa pokúšať vytvárať v našich mestách a v našich krajinách kozmopolitnú spoločnosť pridávajúc sa k nim! Keď ideme do nejakej zeme, nemáme s nimi vytvárať aliancie. Boh nas vyzval, aby sme boli oddelení v budovaní veľkolepých kresťanských národov našej doby. Väčšina tých, ktorí prebývajú v týchto národoch, pochádza – samozrejme – z bielej resp. kaukazskej rasy, pochádzajú z anglo-saského, škandinávskeho, nordického, baskického, lombardského, germánskeho a slovanského ľudu, a sú nazývaní Kaukazanmi, pretože postupom ich migrácie prešli od Kaukazu do Európy.

Keď sa zaoberáme ľudmi našej rasy, všeobecne sa zaoberáme ľuďmi dobrej vôle. Predovšetkým počas Vianoc často počúvame, že každý „by mal byť dobrej vôle". No ľudia, ktorí nenávidia nášho Boha, nenávidia našu vieru a snažia sa ju zvrhnúť kvôli svojmu luciferskému pozadiu a filozófii NIE sú ľuďmi dobrej vôle! Nie je taktiež na mne či na vás, aby sme nastolili mier medzi ľuďmi, ktorí nie sú dobrej vôle a tými, ktorí dobrej vôle sú, vytváraním kozmopolitnej spoločnosti či predpokladajúc, že tí, ktorí nenávidia nášho Boha, majú byť absorbovaní do našej spoločnosti a má im byť umožnené pôsobiť ako seberovní voči nám.

Ak chcete vedieť, prečo sa bezbožným darí, je to preto, že majú výhodu pred Božími deťmi, ktoré im umožňujú prebývať medzi nimi. V oblasti, kde bezbožníci dominujú jeden nad druhým, môžete vidieť istú prosperitu, ako napr. v Sovietskom Zväze s jeho komisármi a približne 3 miliónmi ľudí, ktorí vládnu nad zvyškom ľudu. Z času na čas tu a tam povolia trochu slobody, ale tieto tri milióny sú jedinými, ktorí získavajú ovocie sovietskeho systému. Môžeme tak povedať, ako pravidlo – medzi bezbožnými, pohanmi a ateistami niet žiadnej prosperity.

Všeobecne hovoriac, kde sa nespravodlivým darí najviac je tam, kde sme ich nechali vstúpiť do našej krajiny a porušovať Božský Zákon, a kde sme neuspeli v kontrole imigrácie do oblasti, v ktorej sa snažia pôsobiť. Preto je to priemerný biely kresťan, ktorý je normálne človekom duchovnej zodpovednosti a povinnosti. Cíti sa morálne zodpovedným za svoje slovo a česť, ktoré preňho niečo znamenajú. Ba čo viac, keď pracuje s inými bielymi kresťanmi, pracuje s emocionálnou úrovňou, ktorá je regulovaná Duchom a modulovaná inštrukciami v pozadí jeho kultúry. Nie vždy zistí, že keď sa zapodieva ľudmi, ktorí vyšli z anti-kresťanského pozadia – ktorí nie sú rovnako ovplyvnení ako on – že oni nezmýšľajú rovnako ako on.

To je ďalšia chyba v myslení bieleho človeka. Očakávame, že ostatní ľudia budú reagovať rovnako ako my. Čo nás núti odpovedať spôsobom, akým reagujeme, je Duch Boží, ktorý je v nás a modulujúci vplyv Ducha Svätého, ktorý vychádza zo svojej Vlastnej Podstaty Bytia do samotnej podstaty bytia. SME TÝM, ČÍM SME, PRETOŽE SME KRESŤANIA, PRETOŽE SME BIELI. Naša kresťanská spoločnosť nám dala rozhľad na život, ktorý sa nenachádza medzi nekresťanmi a medzi tými, ktorí sú v Biblii klasifikovaní ako „nespravodliví". Ak sa pokúsime s nimi zaobchádzať ako s kresťanmi, budú mať voči nám výhodu. V skutočnosti, to, čo sa stáva vždy, keď sa zaoberáme komunistickými silami alebo anti-kresťanskou menšinou, ktorá má ustavične akýsi skutočný dôvod, čokoro zisťujeme, že všetko, čo sa snažia dosiahnuť, je zvrhnúť naše štandardy, našu kultúru a naše tradície, a zničiť veci, ktoré máme.

V celých týchto Spojených štátoch jestvuje mnoho tých, ktorí sa snažia získať pred nami výhodu. Myslia si, že majú imunitu tvrdiac, že sú VYVOLENÝM ĽUDOM, a aj keď popierajú nášho Krista a všetko, čo sa vzťahuje na Jeho narodenia a Jeho históriu, veria, že im musí byť povolené ísť svojou cestou a pôsobiť odlišne od ostatných z nás, pretože HOVORIA: „Sme vyvolený ľud."

ALE TO JE LOŽ. SKUTOČNÝM VYVOLENÝM ĽUDOM V PÍSME JE DOM IZRAELA – ADAMICKÁ RASA – TÍ, KTORÍ DNES PREDSTAVUJÚ KRESŤANSKÚ CIVILIZÁCIU. Skutočne, Cirkev je duchovným centrom a VŠETCI BIELI KRESŤANIA (v kresťanských národoch sveta) sú ľudia vyvolení Bohom na budovanie Jeho Kráľovstva na zemi.

V Žalme 37:12 čítame: „Zlý robí úklady proti spravodlivému a škrípe proti nemu zubami. Jahve sa mu bude smiať, lebo vidí, že istotne príde jeho deň" (verš 13) TO JE DÔLEŽITÉ PRE KAŽDÉHO KRESŤANA. Žalmista pokračuje: „Zlí vytasili meč a napli luk, aby priviedli strápeného a chudobného k pádu." (verš 14) Využívajú každú príležitosť, aby pre seba získali materiálne bohatstvo a moc, aby zvrhli vládu Božieho Kráľovstva. Ale Všemohúci Boh hovorí, tentoraz to bude trvať krátko. „Jahveh vie o dňoch bezchybných a práve ich dedičstvo potrvá až na neurčitý čas. Nebudú zahanbení v čase nešťastia, a v dňoch hladu budú nasýtení." (Žalm 37:18-19).

Písmo nám hovorí, že nespravodliví pominú a Jahveho nepriatelia budú strávení. „Kroky telesne schopného muža, tie prichystal Jahveh, a On má potešenie v jeho ceste. Môže síce padnúť, ale nezrúti sa, lebo Jahveh podopiera jeho ruku." (Žalm 37:23-24) Žalmista pokračuje: „Býval som mladým mužom, aj som zostarol, a predsa som nevidel žiadneho spravodlivého úplne opusteného, ani jeho potomstvo, ako hľadá chlieb." (Žalm 37:25) Keď príchádzame k nášmu Otcovi s vierou a dôverou, nielen nám poskytne to, čo je potrebné pre život, ale On povedal, že nebudeme obťažovaní, nemáme byť žiarliví voči nespravodlivým, ktorí musia žiť sami so sebou, ale ich dni budú skrátené.

Ak nechceme panovačný útlak nespravodlivých v našej spoločnosti, ak nechceme, aby získavali veľké bohatstvo na náš úkor, vytvárajúc umelý nedostatok a úpadok, a manipulujúc s podmienkami, ktoré vytvárajú nebezpečenstvo (ktoré im umožňuje stať sa bohatými a rozširovať ich moc), potom by sme ich nemali PÚŠŤAŤ do našej spoločnosti. MALI BY SME POSLÚCHAŤ SLOVO BOŽIE.

Nemáme žiadnu zodpovednosť alebo príkaz Najvyššieho Boha, aby sme prijímali do našej spoločnosti zlé a anti-kresťanské sily. Bolo ná povedané, aby sme prijímali medzi seba iba tých, ktorí sú jednotní s nami. Máme sa spolčovať – ako bratia – IBA s tými, ktorí sú synmi nášho Otca. Dokonca i Ježiš, keď sa modlil, povedal: „Prosím za nich; neprosím za svet, ale za tých, ktorých si mi dal; lebo sú tvoji, a všetko moje je tvoje a tvoje je moje..." (Ján 17:9-10)

Áno, nespravodlivým sa darí, ale darí sa im len vtedy, keď sa spolčujú proti Kráľovstvu, a keď sú schopní podvádzať tých v Kráľovstve a plánovať sprisahania voči nim. To všetko preto, lebo máte DOBRÚ VÔĽU a veríte TÝM, KTORÍ JU NEMAJÚ.

Žiadne komentáre: