štvrtok, júna 21, 2007

Pôrodné bolesti doby

Bertrand L. Comparet

Veľmi málo ľudí je spokojných so súčasnou dobou, dokonca i materialisti ju chcú zmeniť. Následne sa stávajú ľahkou korisťou pre komunizmus, pretože nemajú žiadne ideály či princípy. Ich mottom je: „Berme, čo môžeme, akýmkoľvek spôsobom.“ My chceme niečo lepšie, nielen vyššie poplatky odborom, viac času na sledovanie čoraz skazenejšiej televízie, viac peňazí na nákup syntetickej whisky či väčšie a smrteľnejšie dopravné zápchy. Chceme skutočnú slobodu, skutočné dobro, ktoré môže nastať iba v Jahveho kráľovstve.

Niet žiadneho spôsobu, ako nastoliť skutočné dobro, kým sily zla súčasnej doby stále vládnu svetu. Akú šancu má akékoľvek dobro, ak je naša krajina v rukách hlúpich či zradcovských politikov? V USA niet žiadnej politickej strany, ktorá by čo len predstierala, že reprezentuje väčšinu ľudu.

Robotníci i kapitalisti by s radosťou potopili loď štátu, ak by si mohli pre seba ukradnúť väčší kus trosky. Došli sme k bodu, kedy človek sám nedokáže upratať svoj neporiadok, na ktorý je potrebná Jahveho silná ruka.

V minulosti Jahveh dovolil zlu, aby sa zničilo samo. Použil niekoľko skupín zlosynov, aby zavládli nad odpadlíckym Izraelom a Júdom. Niečo podobné môže byť motívom súčasného zgrupovania sa pohanských a bezbožných národov sveta voči kresťanským národom. Tieto národy umožnili, aby sa cudzinci, ktorí nenávidia Jahšuu, usadili na ich území. Títo inflitrovali každú činnosť, podnikanie, cirkvi, vládu a odvracajú ľud od ich lojality k Jahšuovi a rasovému spôsobu života.

Individuálne je prevažná väčšina našej rasy stále kresťanská. Umožnili sme však, aby sa kontrola nad všetkými fázami nášho života vymkla z našich rúk, až kým naše národy nestratili svoj hrdý kresťanský charakter. Takéto podmienku musia byť napravené. Jahveho ochrana je poskytovaná tým, ktorí sú voči nemu lojálni, a zvyšok musí byť očistený. Strašný zničujúci konflikt, ktorý práve nadchádza, je teda Jahveho prostriedkom oddelenia pšenice od kúkoľa. Zlo súčasnej doby musí byť zničené pred nástupom nového veku, pôjde o kontinuálny proces v istom časovom období. Smrteľné agónie tohto súčasného veku sú pôrodnými bolesťami veku nového.

24. kapitola Matúša je jednou z najdôležitejších kapitol v Biblii. Uvádza Jahšuov opis varovných signálov konca tejto doby a jeho návratu. V Matúšovi 24:37 nám Jahšua hovorí: „Lebo ako boli Noachove dni, práve taká bude aj prítomnosť Syna človeka.“

Nemusím veľmi zdôrazňovať, že dnes žijeme v podmienkach veľmi podobných tým, aké boli v Noachových dňoch. To všetko vidíme v denníkoch, dá sa to vidieť veľmi ľahko. Genesis 6:5, 11 nám hovorí: „Tu videl Jahveh, že zlo človeka na zemi je obzvlášť veľké a že každý sklon myšlienok jeho srdca je po celý čas len zlý....a zem sa stala skazenou v očiach Boha a zem bola naplnená násilím.“

Tu nachádzame ďalšie dôležité podobenstvo – Noach obdržal dve varovanie nadchádzajúceho súdu. Prvé prišlo storočie pred potopou, požadujúce, aby vybudoval archu. Druhé varovanie na dokončenie jej stavby, skončenie nakladania a nastúpenia do nej, prišlo sedem dní pred potopou. I my môžeme čakať dve varovania. Skoré varovanie nám malo dať čas na prípravu. Druhé a posledné varovanie, dané v poslednom momente, nám dáva na známosť, že je čas vyhľadať úkryt. Bude pre nás dobré preskúmať tieto varovania, aby sme ich rozoznali, keď príde ich čas.

V 24. kapitole Matúša Jahšua taktiež uvádza sedem znamení, ktoré budú varovaním nadchádzajúceho konca tohto veku. Budú to tieto: (1) Falošní Kristovia a falošní proroci, (2) Vojny a správy o vojnách, (3) Hladomor, epidémie a zemetrasenia, (4) Prenasledovanie kresťanov, (5) Rozsiahla nezákonnosť, (6) Bude hlásaná dobrá zvesť o kráľovstve, (7) Ohavnosť, ktorá pôsobí pustošenie stojí na svätom mieste. Videli sme už všetky tieto znamenia.

Falošní Kristovia. Existovalo niekoľko falošných Kristov, začínajúc u Simona Bar Kochbu, v Júdei v roku 135 n.l. V našej dobe to bolo Barabba Baha, ktorý tvrdil, že je Mesiášom všetkých náboženstiev, dokonca i tých náboženstiev, ktoré nemajú žiadneho Mesiáša! Potom tu bol jeden malý Ind, ktorého teosofisti označovali za reinkarnovaného Krista. Pokiaľ ide o falošných prorokov, jedna z našich veľkých organizácií, The National Council of Churches, ich ponúka vo veľkom.

Vojny a správy o vojnách. Tieto správy sa šírili stáročiami Jahšua nám povedal, aby sme neboli týmito správami znepokojovaní predčasne: „...hľaďte, aby ste sa nedesili, lebo sa to musí stať, ale ešte nie je koniec.“ Vojny sú však uvedené ako jedno zo znamení, preto v nich musí byť niečo rozoznateľné. V našej vlastnej, modernej, dobe, sme videli prvú svetovú vojnu, do ktorej sa po prvýkrát v histórii zapojil každý dôležitý národ sveta. Potom prišla druhá svetová vojna, opäť zapojac každý dôležitý národ a uvádzajúc predtým nepoznanú zbraň – atómovú bombu. Tretia svetová vojna je pred dverami. Tieto udalosti sú iste dostatočne dôležité na to, aby boli druhým znamením.

Hladomor, epidémie a zemetrasenia. Posledných pár desaťročí zažilo veľké hladomory, zabijajúce státisíce ľudí v Rusku, Indii a Číne. Pokiaľ ide o epidémie, len čierna smrť stredoveku môže súperiť vo vražednosti s epidémiou španielskej chrípky rokov 1917-1918. Môžeme sa len snažiť predstaviť si výsledky biologickej vojny v ďalšej vojne. Pokiaľ ide o zemetrasenia, zaznamenaná história uvádza pár, ak vôbec, veľkých zemetrasení, ničiacich mestá a zabíjajúcich množstvá ľudí, než koľko ich nastalo v tomto storočí. Tak bolo naplnené tretie znamenie.

Prenasledovanie kresťanov. Nemusím vám pripomínať, koľko kresťanov bolo prenasledovaných v krajinách za železnou oponou. Len v Rusku bolo povraždených viac ako 30 miliónov kresťanov, v prenasledovaní, ktoré značne predčilo všetko, čo sa odohrávalo v pohanskej rímskej ríši. Prenasledovanie kresťanov pokračuje i dnes, oveľa bližšie než v Rusku. V štáte New York, zatiaľčo je povolené inzerovať „podávané kóšer jedlo“, ktorýkoľvek hoteliér, ktorí inzeruje, že jeho hotel je v blízkosti kostola, je pokutovaný. Rovnaký zákon sa snažia presadiť i v Kalifornii. Nemyslite si teda, že ste v bezpečí, pokiaľ ste ďaleko od Ruska. Tí istí kanaánski/chazarskí Židia, ktorí priniesli Rusku komunizmus, sa ho snažia zaviesť i tu.

Rozsiahla nezákonnosť. Ak čítate dennú tlač, viete už o tejto téme oveľa viac, než by som vám povedal v niekoľkých hodinách. Svet nikdy nezažil takúto mieru zločinnosti. Medzi dospelými a v zločineckých gangoch sa vždy našli otrlí kriminálnici, dnes je však priemerný vek zločincov v štátnych väzniciach niečo nad dvadsať rokov. Mládežnícka delikvencia, čo je slušný výraz pre kadejaké zvrhlé zločiny, rapídne narastá. Zatiaľčo vždy existovala istá miera zločinnosti, jej náhly veľký nárast v našej dobe, rovnako ako zmena v charaktere vojen, prichádzajúci v rovnakom čase ako ostatné znamenia, činí z tejto nezákonnosti rozpoznateľné znamenie.

Táto dobrá zvesť o kráľovstve bude hlásaná v celom svete ako svedok všetkým národom, a potom príde koniec. Po takmer 20 storočí cirkvi hlásali odlišné evanjelium, evanjelium osobnej spásy. Mnoho duchovných sa dokonca snažilo poprieť, že existuje iná dobrá zvesť, no Jahšua kázal iba dobrú zvesť o Jahveho kráľovstve. Dnes, po takmer 20 storočiach, my, ktorí nasledujeme Bibliu, kážeme dobrú zvesť o kráľovstve. To samo o sebe je znamením, že sa priblížil koniec veku. Je zaujímavé, že grécky výraz tu použitý – „ a potom príde koniec“, znamená celkový koniec.

Ohavnosť spustošenia, o ktorej hovorí prorok Daniel, stojaca na svätom mieste. Toto siedme znamenie bolo naplnené začiatkom júna 1967, kedy sa Židia zákerne zmocnili starého mesta Jeruzalem a miesta chrámu kráľa Šalamúna. Detailný dôkaz, že ide o ohavnosť spustošenia, je príliš obsiahly na to, aby bol tu uvedený. No bezpochyby ide o ohavnosť spustošenia. Spomeňte si, že Jahšua o tom hovoril ako o konečnom, krátkodobom varovaní nadchádzajúceho konca tohto veku. Múdri to rozoznajú a pripravia sa.

Žiadne komentáre: